Seyahat firmaları özürlülere yüzde 50 indirimi uygulamıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 11:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana - Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde, engellilere verilen yüzde 50 indirimle bilet alma hakkının seyahat firmaları tarafından uygulanması istendi.

Tüketiciler Birliği Engelli Tüketici Hakları Komitesi Başkanı Gülsim Horan,Ulaştırma Bakanlığı tarafından 25 Şubat 2004 tarihinde yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin 48/ı maddesinde, 18 Kasım 2006 tarihinde yapılan değişiklik ile "yaş şartı aranmaksızın özürlüler için bilet ücreti yüzde 50 indirimli düzenlenir" hükmünün getirildiğini anımsattı.

Horan, buna göre engelli bütün tüketicilerin, karayolunda insan taşımacılığı yapmak üzere ticari faaliyette bulunan bütün firmalardan satın alacakları seyahat hizmet bedelini, yüzde 50 indirimle ödeme hakkına sahip olduklarını ifade etti.

Firmaların genelgenin gereğini yerine getirmediklerini, engellilerin de çoğunun haklarını bilmediklerini belirten Horan, "Firmaların, indirimi engellilerin bilmeleri için bu konudaki yönetmelik maddesini hem iş yerlerine hem de otobüsün içine asmaları gerekiyor, ancak bu yerine getirilmiyorlar" dedi.

Horan, engellinin indirimli bilet satın alma hakkını kullandırmayan firmaya ihtar cezası verileceğini, bunun tekrarlanması durumunda da taşıma yetki belgelerinin alınabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber